Yinyoga

Välkommen till vårens kurs i Yinyoga i Lilla Studion på Snövägen 15 i Järfälla
Tisdagar jämna veckor 18.00-19.15 10ggr

Efter höstens uppehåll gör Yinyogan comeback här i Lilla Studion. Vårens Yinyogapass kommer vara 75 min lång på tisdagar jämna veckor 18.00-19.15.
Mattor och tillbehör finns att låna här i studion och det kommer finnas max 8 platser. Varje pass avslutas med en stunds meditation och Yoga Nidra. Drop In är möjligt i mån av plats om du inte vill eller kan gå alla 10 ggr.
Vårens kurs startar tisdagen den 21 januari (vecka 4) och håller på till 26 maj med undantag vecka 16 då studion är stängd. Denna gång blir istället den 21 april.

Priset för hela kursens 10 ggr: 1875 kr
(Anmäler du dig och betalar innan 31 december 2019 så får du bokatidigtrabatt på 175 kr. För att utnyttja rabatten betalar du in 1700 kr på Swish 123 496 3443 alt Bankgiro 400-0923. Ange namn och mobilnr vid betalningen)
Drop In-pris 200 kr/ggr
5 ggr-kort Drop In 950 kr

YinYoga
YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin och utförs sittande eller liggande. Vi undviker att stretcha eller pressa på utan låter kroppen själv slappna av i musklerna och med hjälp av vårt andetag kommer vi mer skonsamt åt vår bindväv – faschian.

Många positioner känns igen från Hathayoga men till skillnad från Hatha hålls varje position längre, mellan 2 till 5 minuter. Vi använder även mer hjälpmedel i Yin, bolster, block och filtar för att på så sätt våga släppa taget och vara i nuet utan att pressa på.

Det är vanligt att man kan känna ett visst motstånd i känslorna – ilska, sorg, ledsamhet i vissa positioner men med hjälp av andningen och att vara i nuet möta motståndet utan värderingar och vara nyfiken på det som dyker upp.

Yinyoga utförs som bäst i rumstemperatur och med en sval kropp. På så sätt kommer vi åt det mer lugnande yin och är utmärkt att använda som komplement till det mera fysiska yangbetonade aktiviteterna vi oftast gör ex som att jogga eller styrketräna.

                                                               Yin-Yang-Lotus-2