Yinyoga

Välkommen till vårens kurs i Yinyoga i Lilla Studion på Snövägen 15 i Järfälla
Tisdagar 18.00-19.15 

Pga Coronaviruset är antalet bokningsbara dropinplatser justerade. From v 16 kommer Yinyoga finnas varje vecka tom sist gången för terminen som är den 19/5.

Har du egen yogamatta får du gärna ta med dig den samt filt. Övriga hjälpmedel finns att låna i studion. 
Känner du dig påverkad på något sätt så vänta hellre några dagar innan du kommer på ett pass. Lilla Studion följer Folkhälsomyndigheternas råd och direktiv gällande gruppträning.

Välkommen!
Drop In-pris 200 kr/ggr
5 ggr-kort Drop In 950 kr

YinYoga
YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin och utförs sittande eller liggande. Vi undviker att stretcha eller pressa på utan låter kroppen själv slappna av i musklerna och med hjälp av vårt andetag kommer vi mer skonsamt åt vår bindväv – faschian.

Många positioner känns igen från Hathayoga men till skillnad från Hatha hålls varje position längre, mellan 2 till 5 minuter. Vi använder även mer hjälpmedel i Yin, bolster, block och filtar för att på så sätt våga släppa taget och vara i nuet utan att pressa på.

Det är vanligt att man kan känna ett visst motstånd i känslorna – ilska, sorg, ledsamhet i vissa positioner men med hjälp av andningen och att vara i nuet möta motståndet utan värderingar och vara nyfiken på det som dyker upp.

Yinyoga utförs som bäst i rumstemperatur och med en sval kropp. På så sätt kommer vi åt det mer lugnande yin och är utmärkt att använda som komplement till det mera fysiska yangbetonade aktiviteterna vi oftast gör ex som att jogga eller styrketräna.

                                                               Yin-Yang-Lotus-2