Yinyoga

YinYoga
YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin och utförs sittande eller liggande. Vi undviker att stretcha eller pressa på utan låter kroppen själv slappna av i musklerna och med hjälp av vårt andetag kommer vi mer skonsamt åt vår bindväv – faschian.

Många positioner känns igen från Hathayoga men till skillnad från Hatha hålls varje position längre, mellan 2 till 5 minuter. Vi använder även mer hjälpmedel i Yin, bolster, block och filtar för att på så sätt våga släppa taget och vara i nuet utan att pressa på.

Det är vanligt att man kan känna ett visst motstånd i känslorna – ilska, sorg, ledsamhet i vissa positioner men med hjälp av andningen och att vara i nuet möta motståndet utan värderingar och vara nyfiken på det som dyker upp.

Yinyoga utförs som bäst i rumstemperatur och med en sval kropp. På så sätt kommer vi åt det mer lugnande yin och är utmärkt att använda som komplement till det mera fysiska yangbetonade aktiviteterna vi oftast gör ex som att jogga eller styrketräna.                                                               Yin-Yang-Lotus-2

Restorative Yoga
Med fokus på återhämtning, lugn och andning är denna yogaform en fantastisk upplevelse. Vi använder massor av hjälpmedel i form av bolster, block, filtar och band för att skapa en position där du bara kan vara. Till skillnad från Yinyoga så kan du vara i en position upp till 20 min.

Restorative Yoga Lilla Studion