Lymfmassage

Boka Lymfmassage hos Lilla Studion

Välkommen att boka tid för lymfmassage hos mig i Lilla Studion. Du bokar enkelt en tid som passar dig genom att klicka här Boka tid .
Det finns olika tidslängder på en lymfmassage. Har du aldrig tidigare provat lymfmassage och känner att du vill veta mer så rekommenderar jag ”Kom igång med lymfmassage 120 min”. 
Vill du göra en serie behandlingar så är mitt tips att köpa ett 5 ggrkort. Då får du 10% rabatt på totalsumman som betalas vid första behandlingen.

Vad är lymfmassage?

Lymfmassage är en mild form av massage och syftet är att få igång flödet i kroppen genom strykningar, mjuka grepp och skakningar tillsammans med djupandning.
Under massagen ligger du på en varm IR-madrass och inleds alltid med några djupa andetag och sk änglavingsrörelser med armarna. Jag masserar med en doftfri Kokosolja och ibland använder jag mjuka silikonkoppor för att hjälpa till att mjuka upp och få igång flödet. Jag har även en 6d-actionapparat som ger en mer djupgående koppningseffekt. Denna använder jag ibland när inte händerna räcker till. Du kan även boka en behandling med enbart 6daction-maskinen.

Lymfsystemet kallas ofta ”Det bortglömda systemet” eller ”Kroppens reningsverk” och dess syfte är att hjälpa kroppen och immunförsvaret att rensa ut överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen via urin och svett.
Ett trögt lymfsystem kan ge upphov till en rad olika problem såsom svullnader i ex ben och armar, stelhet, värk, domningar, huvudvärk, migrän, återkommande förkylningar, celluliter, svårigheter att gå ner i vikt och en känsla av att allt står still. Hormoner, graviditet, klimakteriet, stress, ärr efter sprutor, operationer och skador, kejsarsnitt eller efter en cancerbehandling kan lymfsystemet påverkas och bli trögt.
I bland har det blivit ett stopp en sk fibros (slaggprodukter,hud och bindväv har som växt ihop och blir till fettbullar) vilket gör att huden kan kännas hård och öm och där kan man få massera lite extra för att lätta upp stoppet (vanlig runt knän, runt bröst/rygg efter en felsittande BH, nacken sk gamnacke och överarmar).

Symtom på en kropp med ett trögt lymfsystem:

Ödem (Svullnad i hela kroppen eller i ex en arm efter en skada, operation, strålning)
Celluliter
Smärta, värk, ömhet i huden
Domningar i ben och eller armar
Sendrag/kramp, pirr i benen sk restless legs
Frusenhet
Huvudvärk, migrän
Värk och svullnader efter motion
Övervikt, svårigheter att gå ner i vikt
Stelhet, värk och smärta i kroppen som kan flytta sig runt på olika ställen i kroppen
Känslan av att vanlig massage är för hård och gör ont
Allmän känsla av tröghet i kroppen
Ofta förkyld
Kläderna sitter tajtare under senare delen av dagen och skor känns trånga

Hur fungerar det?

Lymfsystemet suger upp de 3-5 l vätska och slaggprodukter som blodomloppen lämnar efter sig varje dag och renar det sedan från virus, bakterier och sjukdomsframkallande organismer. Reningen sker genom att lymfvätskan passerar genom lymfnoderna(lymfkörtlarna) och när det sedan är rent förs det tillbaka ut i blodomloppet, slutligen passerar slaggprodukterna ut genom urin och svett.
Om lymfsystemet inte fungerar som det ska så kan det innebära att lymfvätskan inte sugs upp och då får vi överflödig vätska i kroppen som orsakar svullnader och fibroser.

Vad kan du göra själv?

Du kan påverka ditt eget lymfsystem genom andning, egenvårdsmassage, kost och motion. Är du nyfiken på hur du på bästa sätt kan ha ett bra flöde i lymfsystemet så kom gärna på en Egenvårdsworkshop här i Lilla Studion. Nästa datum för Egenvårdsworkshopen hittar du här: Boka tid