Vad är koppningsmassage?

Koppningsmassage är en mycket effektiv behandling som används för att mjuka upp bindväven, muskler, få i gång blodcirkulationen och samt fart på lymfflödet. Genom ett undertryck/vakuum sätts kopporna fast på huden, de kan sitta en liten stund för att arbeta mer lokalt på någon del eller som flödesmassage där koppan lyfts och dras längs med kroppen.
Vill du boka in en koppningsmassage så tryck på Boka Direkt så kommer du in på min bokningssida där du hittar priser och tillgängliga tider.

Boka tid

Vanliga frågor

Hur går det till under en koppningsmassage?

När du bokar en koppningsbehandling hos Lilla Studion så varvar jag koppning med massage för att få ut bästa möjliga effekt av behandlingen.
Kopporna som används är av silikon, glas eller plast. Till min hjälp har jag olika storlekar av silikonkoppor, jag använder mig även av 6D-action koppningsmaskin där det är lätt att anpassa trycket efter behovet och dina förutsättningar.

Vad är fördelarna med koppningsmassage?

Koppningsmassage har flera positiva effekter – påskyndar återhämtning efter träning, ökar blodcirkulationen, ökar lymfflödet, reducerar celluliter, förbättrar immunförsvaret och rensar ut slaggprodukter.

När ska man undvika en koppningsmassage?

Har feber eller en pågående infektion
Akut inflammation
Öppna sår
Blödarsjuka eller äter blodförtunnande medicin
Svåra hudproblem
Hjärtproblem
Ej över åderbråck/stora ytliga blodkärl
Cancerpatienter under behandling
Graviditet (oavsett tid av graviditeten)

Det finns tillfällen då du inte ska boka koppningsmassage och är du osäker så kontakta mig för rådgivning.